Турецкі страви

Кожен мандрівник, який хоча б один раз побував у Туреччині, говорить, що турецька кухня дуже смачна. Сюди входять тільки вишукані і апетитні страви. У процесі їх приготування не прийнято зловживати спеціями і несумісними продуктами. Тому їх можна їсти у великих кількостях, не побоюючись за свій шлунок.

Порівняно недавно з'явилася можливість замовити так звані гастрономічні тури до Туреччини. Зазвичай, тривалість такого туру порівняно невелика - два-чотири дні, але цього часу вистачить на те, щоб трохи відпочити від побутових проблем і негараздів. Адже кожній людині періодично потрібен відпочинок. Рекомендується вибирати готелі, які пропонують систему «все включено». Це стосується харчування. Слід знати про те, що в Туреччині прийнято готувати їжу з додаванням оливкової олії і соку лимона. Правда, для мантів можуть подавати гострий соус з паприки і вершкового масла. Місцеве населення відмовилося від свинини. З м'ясних продуктів прийнято вживати страви з яловичини і баранини. Вони мають назву кефти і кебаб. Взагалі кебабом називають всі види шашликів. Найсмачнішим вважається сіш-кебаб, люля-кебаб. Донер-кебаб нагадує собою шаурму з нашої країни, але тільки зовні. За смаком ця страва набагато краща. Турки його готують з м'яса добірних баранів. Рекомендується покуштувати м'ясні кульки. Вони робляться з фаршу з додаванням яйця, спецій і кмину. Їх запікають або подають на стіл сирими.

Курячий люля-кебаб

Курячий люля-кебаб - одне з головних страв турецької кухні.

Для того, щоб вийшла незабутня поїздка до Туреччини потрібно покуштувати, якомога більше місцевих страв. На вулицях країни знаходиться багато кебаб-салонів. У них пропонуються вишукані місцеві страви. Всі кухарі, які їх готують дуже охайні. Тому не бійтеся, якщо на страви встановлені низькі ціни. У кебаб-салонах не подадуть страв з овочів або супів. Тільки в Туреччині можуть приготувати справжню долму. Ця страва складається з фаршированих овочів. Вони обсмажуються або запікаються. Є різні види долми, наприклад зелений солодкий перець і помідори можуть бути начинені рисом з горіхами, прянощами і родзинками. Баклажани нарізаються пластинками, і в них вкладається м'ясна суміш. Є ще одна долма - м'ясо загортають у листя винограду. Завдяки ним воно набуває ароматний пікантний смак. Дари моря подають на стіл в апетитному вигляді, це запечена риба-меч, смажена на решітці барабулька, мариновані скумбрія і восьминоги.

Лахмакун

Лахмакун - давнє народне блюдо з баранини, аналог піци.

Якщо хочете відправитися до Туреччини, то це потрібно зробити в першому місяці літа або осені. Під час подорожі потрібно встигнути спробувати, як можна більше місцевих страв насолодитися смаком лобстерів, хамсою, фаршированими яйцями, рибним пловом.